Werken in de mediastad

Hilversum staat bekend als dé Mediastad van Nederland. Hier zijn publieke en commerciële omroepen gevestigd en duizenden vakmensen werken dagelijks aan alles wat je ziet op radio en televisie. Het Media Park is thuisbasis voor veel mediabedrijven. Maar creatieve ondernemers vind je in de hele stad. Op het industriële Werf 35 vind je een inspirerende mix van o.a. gamebedrijfjes en kunstenaars. Er is nog voldoende ruimte vrij voor nieuwe creatieve bedrijven want het terrein is nog volop in ontwikkeling. Ook heeft Hilversum grote internationale (creatieve) bedrijven zoals Media Monks, Spil Games en Nike. In de binnenstad en omgeving is er ruim aanbod van karakteristieke kantoorvilla’s waar creatieve ondernemers zich kunnen vestigen. Ook Creatief Station Santbergen is een verzamelgebouw voor verschillende kleinere creatieve bedrijven tevens bestaan er veel flexlocaties die volledig toegerust zijn voor het nieuwe werken. Een voorbeeld hiervan is Good2Connect Plaza, de plek voor ruimteverhuur, flexwerken en events. Ook is Old School Projects een voorbeeld waar werkplekken voor creatieve ondernemers te huur zijn en welke tevens dienst doet als fotostudio. De aanwezigheid van een open glasvezelnetwerk in heel Hilversum maakt het mogelijk om vanaf elk adres razendsnel te up- en te downloaden.

De ligging van Hilversum tussen Utrecht en Amsterdam en tussen het groen maakt het erg prettig om in Hilversum te wonen en te werken. Verder is de bereikbaarheid van Hilversum door de aanpak van de ringwegen flink verbeterd. Deze combinatie van factoren maakt Hilversum tot een fijne stad om te werken voor creatieve professionals.

Wilt u meer weten over vestigingsmogelijkheden in Hilversum? Gemeente Hilversum denkt graag met u mee!

Contactpersoon: Anita Boerkamp, senior accountmanager creatieve sector, a.boerkamp@hilversum.nl of 035-6292686.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

X