Voortzetting samenwerking Expatcenter Amsterdam Area en gemeente Hilversum

Goed nieuws voor Hilversumse bedrijven met internationale werknemers. Na een succesvolle pilot wordt de samenwerking tussen de gemeente Hilversum en het Expatcenter Amsterdam Area (ECAA) voortgezet.

Bedrijven en buitenlandse kennismigranten (expats) uit Hilversum kunnen daardoor gebruik blijven maken van de dienstverlening van het ECAA. Dit betekent dat een expat in slechts één bezoek aan het ECAA alle benodigde zaken kan regelen. De inschrijving in de Gemeentelijke Basisadministratie op zijn woon- of bedrijfsadres, een Burgerservicenummer, verblijfsvergunning en verblijfsdocument en een aanvraag voor belastingvoordeel.

Vroeger moesten expats daarvoor langs verschillende instanties. De dienstverlening is ontwikkeld door het Expatcenter, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Belastingdienst om het makkelijker te maken voor bedrijven en hun internationale werknemers. Ieder bedrijf dat zich vooraf heeft geregistreerd bij de IND en gevestigd is in Hilversum kan gebruik maken van de dienstverlening van het ECAA.

X