Natuurlijk middelpunt van de Media Valley

Vanuit de jarenlange ervaring als mediastad is Hilversum zeer goed ingespeeld op de eisen en mogelijkheden van deze bedrijfstak. Een voorbeeld is onze ICT-infrastructuur: iedereen in de mediastad kan gebruik maken van het open glasvezelnetwerk en het LORA-datanetwerk.

Data: veel, big of anderszins

De aanwezigheid van een open glasvezelnetwerk in heel Hilversum maakt het mogelijk om vanaf elk adres razendsnel te up- en te downloaden. Met het LORA-datanetwerk kunnen bedrijven hun producten en diensten makkelijk ontwikkelen en testen. Productontwikkeling door verschillende groepen (media)bedrijven vindt op maandelijkse LORA-thons plaats.
En dat Hilversum gelooft in haar bedrijven wordt wel duidelijk in haar rol als eerste afnemer, launching costumer, van datagedreven mediatoepassingen.

In Hilversum zijn bedrijven van verschillende groottes gevestigd. Zo is en blijft het een inspirerende en vernieuwende mix. De gemeente helpt haar ondernemers graag: voor alle bedrijven of ondernemers is er het Ondernemersloket, waar je terecht kunt met alle soorten vragen.

Voor beginnende bedrijven is er de regionale Start-up Gooi en Vechtstreek, waar naast ondersteuning in kennis ook toegang is tot financieringsmogelijkheden. Vergeet je bedrijf ook niet aan te melden bij Start-up Utrecht. Deze samenwerking met het Economic Board Utrecht geeft snel en makkelijk toegang tot kennis, netwerken en potentiële financiers.

Verder groeien

Schaalvergroting is niet altijd makkelijk, want niet alleen de werkplek moet groter, de internationalisering of toegang tot andere markten is vaak echt anders. Voor bedrijven in de media is er het programma Media Matters opgezet. Met hun begeleiding kun je jouw groei versnellen.

Maar ook voor niet-mediabedrijven zijn er interessante initiatieven zoals het Media Lab: andersoortige bedrijven brengen cases in waarna de kennis uit de media-industrie wordt ingezet om businesskansen te ontwikkelen.

Ligging

Omringd door Amsterdam, Amersfoort en Utrecht ligt Mediastad Hilversum. De goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto maakt dat alle belangrijke partners zeer makkelijk toegankelijk en dichtbij zijn. Zeker met de internationale luchthaven Schiphol op twintig minuten.

De bedrijvigheid van de Mediastad wordt omzoomd door bossen, water en hei. De ontspanningsmogelijkheden in groene rustpunten zijn nooit ver weg. Hilversum biedt daarnaast veel voorzieningen zoals (internationale) scholen, sportclubs en cultuur (musea als Beeld en Geluid, museum Hilversum of poppodium de Vorstin). In het centrum is er genoeg te doen in de afwisselende horeca en andere uitgaansmogelijkheden.

Betaalbare en representatieve mogelijkheden

Het Media Park is het grote verzamelpunt van veel mediabedrijven. Maar er werken in Hilversum ook veel bedrijven in prachtige kantoorvilla’s, iconische mediagebouwen of broedplaatsen als Werf35.

Hierdoor zoemt er door de hele stad een creatieve vibe waarin muziek, games, verhalen en andere producten worden gemaakt. Een kwart van de lokale economie bestaat uit de creatieve industrie, maar Hilversum is ook de thuishaven van (internationale) bedrijven als Nike, Sonos en Ericsson.

De duizenden zzp’ers werken vanuit huis. Of ze werken samen bij Mix Creative Coworking, Old School Projects of Werf35. Zoals eerder gezegd beschikt Hilversum over een open glasvezelnetwerk waardoor goed werken overal makkelijk is.

Kortom, veel goede en betaalbare mogelijkheden voor allerlei soorten bedrijven en organisaties. De parkeermogelijkheden bij een groot deel van deze locaties zijn goed.

Ruim aanbod van bedrijfslocaties en broedplaatsen

Contact

Wil je meer weten over vestigingsmogelijkheden in Hilversum? De gemeente Hilversum denkt graag met je mee. Contactpersoon: Anita Boerkamp, senior accountmanager creatieve sector, a.boerkamp@hilversum.nl of 035-6292686 / 06 40 23 23 97.

Mediastad op Twitter

Broedplaatsen

Bedrijfslocaties

Share
X