Open Studio Dagen trekken meer dan 18.000 bezoekers

De Open Studio Dagen hebben dit weekend – 5 en 6 september – ruim 18.000 belangstellenden getrokken. Vorig jaar bezochten zo’n 12.000 mensen dit mediaspektakel in Hilversum. Jong en oud kon tijdens dit event een kijkje nemen in de wereld van radio en tv en er zelf ook actief aan deelnemen.

Voorzitter van de Stichting Open Studio Dagen, Herman Dummer, is zeer tevreden over de opkomst. ,,Het mediaspektakel heeft ruim vijftig procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar.”

De Hilversumse wethouder Media, Wimar Jaeger, is blij dat het event dit jaar in de hele Mediastad plaatsvond; zowel op het Mediapark als in de stad. ,,Op deze manier heeft Hilversum zich nog beter kunnen presenteren als dé mediastad van Nederland.’’

In totaal waren er deze keer 40 attracties, variërend van een dj-clinic, een stunt-workshop en een presentatie-workshop tot het bijwonen van optredens en lezingen en het bezichtigen van studio’s, regiewagens en verschillende decors. Daarnaast werden er verschillende films vertoond. ,,En natuurlijk was het kijkje in de tv-toren ook een hot item”, vertelt Herman Dummer.

Geheel in stijl met alle glitter en glamour konden bezoekers zich tegen een kleine vergoeding met een limousine van het Media Park naar de Stad laten vervoeren en omgekeerd. ,,Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. We zullen daarom zeker overwegen om dit volgend jaar terug te laten keren tijdens de Open Studio Dagen, aldus Dummer.’’

X