Een goed innovatiekanaal

Samenwerken, leren, groeien, innoveren: waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, kan iets nieuws ontstaan. Een goed innovatieklimaat vraagt om een omgeving waar partijen elkaar makkelijk kunnen vinden. Ontmoetingsplekken en -momenten waar mensen, hun ideeën en hun verhalen bij elkaar komen en een podium vinden.

Hilversum ontwikkelt zich al bijna 100 jaar en die groei zet zich in een hoog tempo voort. De digitale mediasector heeft in de Mediastad een kern met omroepbedrijven met veel kennis en vakmanschap. Daarnaast is er een breed spectrum aan kleine start-up’s en middelgrote ondernemingen die nieuwe initiatieven ontplooien en innovatieve technologieën bieden.

Co-creatie en samenwerking

Innovatie is een proces van co-creatie en samenwerking. Door de versnippering en specialisaties in de sector, kan het prettig zijn om tijdens een informele ontmoeting met een drankje bijgepraat te worden. Je blijft internationaal concurrerend door goed te weten wat er speelt. Met kennisdeling leg je de basis van een goed innovatieklimaat.

Creatieve industrie

Zeker 6.000 mensen werken dagelijks in de creatieve industrie, de media en entertainment. Het smeden van samenwerkingsverbanden werkt het best in een goede, ontspannen sfeer. Al dan niet spontane ontmoetingen zijn essentieel voor het verwerven van opdrachten of contracten, het uitwisselen van informatie en kennis. Hilversum zorgt voor verbinding door actie.

Mediastad op Twitter

Ontmoetingsmomenten in de Mediastad

Cross Media Café

Klik op een afbeelding voor meer informatie.

Evenementen

Tijdens evenementen wordt veel kennis gedeeld en gepresenteerd. Daarom zijn er met grote regelmaat in Hilversum allerlei media-events. Zo is er in het voorjaar de Media Talent Week waarbij de mediastad volledig in het teken staat van (jong) talent. In het najaar de Dutch Media Week met als belangrijke onderdelen de Open Studiodagen en het Mediapark Jaarcongres.

Hilversum biedt graag een podium aan vernieuwing, verhalen en creativiteit. Bekijk de agenda voor de eerstvolgende happening en ontmoet elkaar!

Klik op een afbeelding voor meer informatie.

Augustus 2020

Geen Events

September 2020

Geen Events

Oktober 2020

Geen Events

Share
X