Mediastad Hilversum ontwikkelt Mediaschool

Goed opgeleid in de media begint al vanaf groep 1 op de basisschool.
De gemeente Hilversum maakt zich sterk om van de mediastad een mediawijze plaats te maken. Daarom organiseerde het in samenwerking met Beeld en Geluid een middag die geheel in het teken staat van de ‘Mediaschool’. Alle basisscholen in Hilversum zijn hiervoor uitgenodigd.
Bijeenkomst
De Mediaschoolbijeenkomst was op dinsdag 11 maart in Beeld & Geluid. De bijeenkomst had als motto ‘Wegwijs worden met ICT en media begint op de basisschool’. De gemeente Hilversum wilde met deze bijeenkomst inventariseren op welke manier kinderen al vroeg media‘wijs’ kunnen worden gemaakt, waardoor zij later beroepshalve makkelijk aansluiting vinden bij de Hilversumse mediabedrijven. Het was een dynamische bijeenkomst, waarbij veel ruimte was voor de inbreng van scholen.

De vragen waar over is gediscussieerd:
Wie maakt onze kinderen mediawijs?
Wat zijn de mogelijkheden op ICT-gebied voor het onderwijs?
Welke ambities hebben de basisscholen in Hilversum?
Hoe ondersteunt de gemeente Hilversum deze ambities?

Programma
Presentaties van ervaringsdeskundigen, groepsdiscussies en inspirerende voorbeelden van Hilversumse basisscholen vormden de ingrediënten van deze mediawijze middag. Er was ook gelegenheid voor scholen om deel te nemen aan workshops en om ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Samenwerkingsverband
Het concept ‘Mediaschool’ is in Hilversum geïntroduceerd door onderwijswethouder Erik Boog en staat voor verbinding tussen media en onderwijs. ‘De gemeente wil samen met Beeld en Geluid kijken op welke wijze de bundeling van basisscholen, bedrijven en kennisinstellingen kan bijdragen aan de ambitie van het creëren van de ‘Mediaschool.’

X