Podium voor talent

Goed opgeleide mensen zijn cruciaal voor een vitale mediasector. De technologie verandert en verbetert mogelijkheden continu. In de media, maar ook daarbuiten. Daarom biedt de mediastad talent graag de ruimte.

Kennis en vernieuwing zijn de motor van een gezonde economie. Dus dagen we jongeren uit om mee te denken en verder te leren. En aangezien niemand ooit is uitgeleerd, is er ook een groot aanbod trainingen, cursussen en opleidingen voor professionals. De opleidingen zijn zo verweven met de praktijk dat ze altijd de laatste ontwikkelingen volgen. Innovatie, de motor voor groei.

Scholieren

De gemeente Hilversum werkt met verschillende partners samen en organiseert Coderdojo’s en een topklas Digital Design voor scholieren.
Maandelijks wordt een Coderdojo gehouden. Tijdens een CoderDojo maken kinderen op een speelse manier kennis met programmeren. Kinderen tussen de 7 en 11 jaar leren door animaties hun eigen verhaaltjes te programmeren. Jongeren van 11 tot 18 ontdekken hoe ze websites en apps bouwen.

De Topklas Digital Design is een project voor jong talent uit het voortgezet onderwijs. Vijf maanden lang werken zo’n zestig talentvolle derde- en vierdeklassers van middelbare scholen uit Hilversum aan mediagerelateerde vraagstukken van bedrijven. Aan het eind presenteren zij hun concept in de vorm van een filmpje, app of ander mediaproduct.

Studenten

Hilversum Media Campus (HMC) is hét platform voor leren in de media, waarin mediabedrijven en –opleidingen samenwerken aan een sterke en slimme mediasector. Studenten leren er alles over de dynamische mediawereld in een van de volgende omgevingen:

Media Future WeekMedia Future Week

In het voorjaar vindt de Media Future Week plaats op het Mediapark. Dit is een onvergetelijke pressure cooker waarin de beste studenten van HBO-mediaopleidingen een uitdaging vinden in masterclasses, co-creatiesessies en lezingen. Het brengt deelnemers naar een hoger niveau in hun vakgebied en verbetert het onderwijs. Bekijk het filmpje.

Mediastad op Twitter

talentdevelopmentprogram

Talent Development Program:
een intensief traineeship voor young professionals.

Community_leren-300x300

Talent Development Program:
een intensief traineeship voor young professionals.

hmc_livinglab-300x300

Community en Learning:
vraagbaak en matchmaker tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Klik op een afbeelding voor meer informatie.

Voor wie een andere, meerjarige erkende beroepsopleiding of master wil volgen in Hilversum, zijn er ook nog deze opleidingen:

Klik op een afbeelding voor meer informatie.

Leven lang leren

Ontwikkeling in de media en technologie gaat razendsnel. Als werkende wil je hierom soms bijgespijkerd worden. Ook door groei in je carrière zijn andere vaardigheden soms goed om bij te leren. De Hilversum Media Campus kan ook hierbij een rol spelen.

Hilversum is als mediastad de thuisbasis voor iMMOvator, het kenniscentrum van de digitale mediasector. Als expertisecentrum verzamelt IMMovator informatie over de media vanuit de vraag: waar liggen innovatiekansen en hoe kunnen we die benutten? Als netwerkorganisatie brengen ze verschillende partijen bij elkaar om kennis uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen. Vanuit die rol organiseren ze belangrijke ontmoetingen tijdens de Cross Media Cafés en het Mediapark Jaarcongres.

Share
X